Siegerswoude – Balkbrug

Ik heb drie en een halve dag om in Rheden aan te komen. Het eerste stuk loop via een paar LF routes naar het zuiden en oosten. Dat maakt de route langer, maar na de muggen bij het Lauwersmeer wil ik geen kennis maken met de muggen bij de Weerribben. Eén moeras per vakantie is genoeg, en dus is mijn oorspronkelijke idee omgegooid.

De fietspaden bij Dwingeloo zijn eigenlijk te smal voor een trike, maar het lukt. Het landelijk fietsplatform zou in de beschrijvingen eigenlijk aan moeten geven of de routes geschikt zijn voor een twee-wielige bagagekar of een kinderkar. Dat maakt het plannen een stuk prettiger.

Nog vervelender zijn de ideeën van sommige gemeentes en de ANWB over het begrip “fietspad”. De route Echten – Zuidwolde komt in aanmerking voor een rode kaart van de fietsersbond. Je wordt over een viaduct gestuurd, maar pal nadat je op de weg gedirigeerd bent, staat het bordje “einde zone 60”, een 80 km weg dus. Dat brommers niet via de paddestoelen route mogen rijden vindt ik uitstekend, maar laat ze voor fietsers dan tenminste een andere route aangeven, en zolang er fietsers op dezelfde weg zitten dat ook duidelijk aangeven aan de automobilisten. Bij een paddestoel afgeslagen, en vanaf daar weer rustig.

Ook deze camping houd een bingo. Helemaal niet mijn ding, maar als sociale observatie wel leuk om een keer te zien. Vandaag vergeten brood te halen, dus dat wordt morgen creatief eten.

(± 78 km)

© 2006–2011, Maarten Sneep